Διεύθυνση Αβέρωφ 17 & Βενιζέλου , Λαμία
Τηλέφωνο 22310 21197
e-mail: lamiathan@hotmail.com

Ιατρική Παρακολούθηση

Όπως και στις υπόλοιπες ιατρικές ειδικότητες,η θεραπευτική συμμαχία ιατρού-ασθενούς απέναντι στη νόσο είναι το άλφα και το ωμέγα στη διαχείριση και στον έλεγχό της.Δυστυχώς,το στίγμα της ψυχικής νόσου εμποδίζει πολλούς ανθρώπους ως και σήμερα να λάβουν έγκαιρα την κατάλληλη θεραπεία. Εν πολλοίς τούτο οφείλεται σε ελλιπή ενημέρωση και συνεπαγωγικά σε εσφαλμένες πεποιθήσεις γύρω από το τι συνιστά ψυχικό νόσημα.

   Οι σύγχρονες νευροβιολογικές θεωρίες και η φαρμακολογία του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, με την πρόοδό τους τελευταία, κατόρθωσαν-σε μεγάλο βαθμό-να δώσουν λύσεις και απαντήσεις σε νοσήματα που παραδοσιακά προκαλούσαν το φόβο. Έτσι,σήμερα είμαστε σε θέση να ανακουφίσουμε τον πάσχοντα και το περιβάλλον του από νοσήματα όπως οι ψυχώσεις,οι συναισθηματικές διαταραχές, οι διαταραχές άγχους, τα ψυχοσωματικά νοσήματα(ευερέθιστο έντερο, άτυπες κεφαλαλγίες-αυχεναλγίες κλπ).

  Στην προσπάθεια για έλεγχο των συμπτωμάτων η παραδοσιακή σχέση ιατρού-ασθενούς περνά σε μια περισσότερο συνεργατική βαθμίδα ώσπου να συγκαθορισθούν οι στόχοι και οι μέθοδοι της θεραπείας. Η λήψη ενός ολοκληρωμένου ιατρικού ιστορικού και η διενέργεια εργαστηριακών-απεικονιστικών εξετάσεων είναι αμφότερες χρήσιμες διαδικασίες προκειμένου να επιτευχθεί ένας εμπεριστατωμένος θεραπευτικός σχεδιασμός.